15 August 2013
Târgul are ca scop reluarea sărbătorii recoltei, într-o manieră tradiţională. Scopul evenimentului este de a promova potenţialul turistic local şi de a atrage turişti prin promovarea valorilor tradiţionale ale satului românesc. Am organizat un târg de produse alimentare bio, cu produse meşteşugăreşti realizate de meşteri locali, o expoziţie cu produse culinare tradiţionale româneşti etc.
Au fost expuse spre vânzare produse din recolta locală (legume, fructe, zarzavaturi) atât de căutate şi preţuite de locuitorii capitalei. Evenimentul a avut o durata de doua zile. De asemenea în cadrul acestui eveniment au fost organizate şi concursuri culinare, unde turiştii au avet ocazia să se alăture localnicilor şi să înveţe să pregătească împreună tot felul de mâncăruri şi conserve tradiţionale. Aceste concursuri culinare au avut şi scop formativ pentru turiştii prezenţi, deoarece au avut ocazia să înveţe să conserve legumele bio, să guste din preparatele făcute de localnici şi să revină cât de repede în zona respectiva.
În cadrul acestui eveniment a fost organizată şi vizitarea monumentelor istorice locale, prezentarea diverselor atracţii turistice unde s-au distribuit materialele de promovare a produselor turistice, iar turiştii au fost întâmpinaţi cu produsele culinare specifice anotimpului. Elevii de la şcolile locale, deveniţi ghizi, pentru două zile, au prezenta turiştilor monumentele istorice din Comuna Afumaţi dar şi celelalte oferte de petrecere a timpului liber în localitate. Au avut loc spectacole şi concursuri organizate de primăria Afumaţi împreună cu instituţiile şcolare din localitate.